Archief
District 8

District 8

Opnieuw ontploffing bij woning in Wateringse Prins Clausstraat

Bij een woning in de Prins Clausstraat in Wateringen is in de nacht van woensdag op donderdag een explosief tot ontploffing gebracht. Het betreft dezelfde woning waar op 6 oktober ook al een aanslag is gepleegd

Rond 02.45 uur was er een harde knal te horen. De ramen op de begane grond en eerste verdieping zijn gesprongen, ook is de voordeur ontzet en is een deel van het dak beschadigd geraakt.

Tekst gaat verder onder de video.

Tweede aanslag

Op dezelfde woning is op 6 oktober ook al een aanslag gepleegd. Toen werd er een brandbom tot ontploffing gebracht. De voorkant van de woning raakte zwartgeblakerd. Een bewoner raakte gewond en is toen naar het ziekenhuis gebracht.

De burgemeester en de politie hebben destijds besloten cameratoezicht in te zetten in de straat. Ook heeft de politie het toezicht in de wijk verscherpt. "De maatregelen moeten bijdragen aan het behoud van een veilige buurt", meldde burgemeester Arends toen.

Buurtbewoners meldden in oktober dat er eerder (kleine) incidenten waren. De eigenaar zei toen niet te begrijpen waarom er een aanslag is gepleegd.