Archief
District 8

Bewoners geschrokken na explosie: 'Kon niet naar mijn kinderen toe'

'Ik heb met niemand ruzie', zegt de bewoner van de Prins Clausstraat in Wateringen in wiens huis donderdag- op vrijdagnacht een explosie plaatsvond. 'We zijn erg geschrokken en begrijpen er niks van.'

Vlak voor drie uur in de ochtend hoorden de bewoners van het huis een oorverdovende knal. "Ik maakte me direct zorgen om mijn kinderen, want die waren boven. Ik zit in een rolstoel en kon niet naar ze toe."

Zijn vrouw, de kinderen en hijzelf konden zich uiteindelijk in veiligheid brengen via de tuin. "Mijn vrouw moest wel ter controle naar het ziekenhuis, maar het gaat goed met haar. En ook met de kinderen. Gelukkig wel."

Een vergissing?

Wat de reden van de explosie kan zijn, is voor omwonenden gissen. Opvallend vindt de buurt het, dat precies een week geleden ook een auto in de straat in brand is gestoken. "Precies dezelfde auto als die van de eigenaar van de woning. Het lijkt wel of het toen is misgegaan, een vergissing, die nu is goed gemaakt."

Volgens de bewoner van het desbetreffende huis klopt er niets van dat verhaal. "Bovendien lijken de auto's helemaal niet op elkaar. Het heeft niks met elkaar te maken en daarnaast heb ik met niemand ruzie. Wij begrijpen er zelf ook helemaal niks van."


De politie laat weten dat er onderzocht wordt of er een verband is tussen de explosie en de autobrand. De woning is afgezet en er is een plaats delict gemaakt. De politie zoekt getuigen. Ook worden mensen met camerabeelden gevraagd zich te melden.

Categorieen:
Nieuws 112 Algemeen Westland