Archief
Westlandse Ride

Westlandse Ride

Westlandse Ride opnieuw bij Westland Wil Vooruit

De vijfde editie van De Westlandse Ride wordt volgend jaar op 25 en 26 mei gehouden. De tweejaarlijkse 24-uursfietstocht is net als in 2022 te gast bij wielervereniging Westland Wil Vooruit (WWV) in Honselersdijk.

Het evenement had jarenlang de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk als centrale locatie. Voor de vorige editie moest naar een nieuwe start- en finishplek worden gezocht. Die werd gevonden in het terrein van WWV in De Wollebrand.

Bij De Westlandse Ride wordt geld ingezameld voor de strijd tegen kanker. In 2022 werd 225.700 euro opgehaald voor onderzoek naar de relatie tussen gezonde voeding en kanker. Komend jaar is het goede doel Support Casper. Deze campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker werft fondsen voor wetenschappelijk onderzoek naar effectieve behandelingen van alvleesklierkanker.

Tijdens De Westlandse Ride fietsen groepjes van vier wielrenners onder motorbegeleiding 24 uur lang dwars door de regio. Vanwege de veiligheid werd bij de vorige editie ervoor gekozen om 's nachts alleen op het terrein van WWV te blijven.