Archief
Westlandse Ride

Westlandse Ride

Opbrengst Westlandse Ride: 225.700 euro

De Westlandse Ride, die zaterdag en zondag werd gehouden, heeft een (voorlopig) bedrag opgeleverd van 225.700 euro. Dat is vanmiddag bekend gemaakt op het terrein van wielervereniging Westland Wil Vooruit.

Ook tijdens deze vierde editie van de Westlandse Ride was er weer een vierentwintiguurstocht voor (getrainde) wielrenners. Zij kregen een parcours van 30 kilometer voorgeschoteld en konden na elk rondje enige tijd rusten. Alleen 's nachts fietsten de renners over de wielerbaan in Honselersdijk. Daaraan deden 48 teams, in totaal 250 renners, aan mee. Op zondag waren er nog diverse toertochten, met zo'n 1.000 deelnemers.

Het doel was dit jaar onderzoek naar de relatie tussen gezonde voeding en kanker. Bovenop de 225.700 euro komt in elk geval nog een bedrag van 3.100 euro, dat voortkomt uit de verloting van een gesigneerd wielershirt van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma.

Klein smetje

Volgens voorzitter Paul Franke was het één groot feest al was er één treurig moment. "Vannacht of vanmorgen vroeg is er een renner niet goed geworden en dat is penibel geweest. EHBO en ziekenwagen zijn erbij geweest en de man is in het ziekenhuis opgenomen. Inmiddels is hij weer bij en gaat het de goede kant op."

Beluister het hele gesprek met Paul Franke bij WOS Sport: