Archief
Rolf van Koppen

Rolf van Koppen

Deel van 24 uursrit Westlandse Ride blijft op wielerparcours

Als het donker is, blijft de 24 uursrit van de Westlandse Ride op het wielerparcours van Westland Wil Vooruit (WWV) in Honselersdijk. Dat hebben de organisatoren gisteravond gezegd. Over de 24 uursrit ontstond begin deze week onduidelijkheid.

Normaal gesproken fietsen groepjes van vier wielrenners onder motorbegeleiding 24 uur lang dwars door de regio om geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar gaat de route zes keer over een fietspad waar geen weg naast ligt. De politie en de provincie Zuid-Holland hebben eerder aan de organisatie laten weten dat zij dit in de nachtelijke uren ongewenst te vinden.

"Veiligheid staat bovenaan", vertelde voorzitter Paul Franke woensdag in de WOS Ochtendshow. Daarom is ervoor gekozen om tussen 22.00 en 06.00 uur op het terrein van WWV te blijven. Vooral het feit dat motoren over fietsbrug De Snelbinder in Naaldwijk en andere provinciale fietspaden zouden moeten, ziet Zuid-Holland als een probleem. "Jammer", aldus de voorzitter. Al ziet Franke ook kansen nu het evenement in de nachtelijke uren op het wielerparcours blijft. Want nu kun je de deelnemende fietsers veel vaker langs zien komen.

De Westlandse Ride is dit jaar op zaterdag 21 en zondag 22 mei. Naast de 24 uursrit zijn er ook toertochten van 25, 60 en 100 kilometer. Het goede doel dit jaar is een onderzoek naar de relatie tussen gezonde voeding en kanker. Een deel van de onderzoeksgroep krijgt speciale voeding voorgeschreven, de andere groep eet 'normaal'. Door de deelnemers over een lange tijd te volgen en bloed, urine, MRI-scans en weefsel te analyseren, hoopt men meer te weten te komen over de invloed van voeding op tumorgroei.

Paul Franke in de WOS Ochtendshow: