Archief
Impressie

Groen licht voor Vlietlocatie in Maassluis

Het voormalige verzorgingshuis De Vliet in Maassluis mag plat, om definitief plaats te maken voor woningen en een nieuwe supermarkt. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

Eigenaren en verhuurders van winkels en bedrijven in het stadscentrum hadden bezwaar gemaakt tegen het plan voor de Vlietlocatie. Zij vrezen parkeeroverlast en vinden dat er meer parkeerplaatsen bij moeten komen. De hoogste bestuursrechter heeft de argumenten echter ongegrond verklaard. De Raad van State gaat ook niet mee in het betoog dat er minder woningen en meer winkels hadden moeten komen.

De Vlietlocatie ligt tussen de Zuidvliet, de P.C. Hooftlaan, de Arthur van Schendelstraat en de Boogertstraat. Op de plaats van het oude verzorgingshuis komen 24 sociale huurappartementen, 10 koopappartementen en 27 grondgebonden woningen. Daarnaast verhuist de Jumbo-supermarkt van de Lange Boonestraat naar de Anne de Vriesstraat en worden er commerciële ruimten ontwikkeld.

Het plan voor de Vlietlocatie is al zeker tien jaar oud. De gemeenteraad ging in 2022 akkoord met het bestemmingsplan, maar moest na tussenkomst van de voorzieningenrechter dit jaar een nieuw besluit nemen. Er is toen een andere parkeernorm vastgesteld.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis