Archief
Archief Google Streetview

Over twee weken nieuw debat over Maassluise Vlietlocatie

De gemeenteraad van Maassluis gaat over twee weken weer in debat over aanpassingen in het bestemmingsplan Vlietlocatie.

Maassluis moet een nieuw besluit nemen omdat de voorzieningenrechter het bestemmingsplan dat vorig jaar op 1 februari is aangenomen, in juli heeft geschorst. Wethouder Sjoerd Kuiper verwacht, na intern en extern ingewonnen advies, dat de Raad van State nu wel akkoord zal gaan met de cijfers met betrekking tot het parkeren.

De schorsing door de voorzieningenrechter heeft geleid tot het toepassen van een nieuwe parkeernorm: van 0,9 naar 0,4. Vanwege het feit dat het parkeerterrein op de voormalige RK-kerklocatie als definitief parkeerterrein met 105 parkeerplaatsen zal worden ingericht zijn de 50 extra parkeerplaatsen niet langer noodzakelijk, aldus het college.

14 februari

Tijdens behandeling van het voorstel dinsdagavond in een commissievergadering bleek dat de fracties van Leefbaar Maessluys, Forum voor Maassluis en de ChristenUnie een debat in de gemeenteraad willen. Het collegevoorstel was in de concept-agenda van de aansluitende raadsvergadering als hamerstuk op de agenda gezet, maar het wordt nu dus een behandelstuk op 14 februari.

De Vlietlocatie is gelegen tussen de Zuidvliet, de P.C. Hooftlaan, de Arthur van Schendelstraat en de Boogertstraat in Maassluis. Het is de bedoeling om zorgcentrum ‘De Vliet’ en ontmoetingscentrum 'De Vliet’ te slopen en op de vrijgekomen plek en de aangrenzende openbare ruimte een supermarkt, commerciële ruimten, 24 sociale huurappartementen, 10 koopappartementen en 27 grondgebonden woningen te realiseren.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek