Archief
WOS

WOS

Maassluise raad akkoord met bestemmingsplan Vlietlocatie

De gemeenteraad van Maassluis heeft met ruime meerderheid ingestemd met het nieuwe bestemmingsplan voor de zogeheten Vlietlocatie.

Twee weken geleden was er nog te veel onduidelijk over het aantal parkeerplaatsen in het gebied tussen de Zuidvliet, P.C. Hooftlaan, Arthur van Schendelstraat en Boogertstraat. Voor de coalitiepartijen CDA, VVD, PvdA , D66 en ook voor de VSP had het bestemmingsplan toen al aangenomen kunnen worden. Forum voor Maassluis, ChristenUnie, Maassluis Belang en GroenLinks wilden er nogmaals over praten en ook twee bewoners waren naar de raad gekomen om hun zorgen te uiten over het aantal parkeerplaatsen.

Net als twee weken geleden maakten meerdere partijen melding dat er in de afgelopen tien jaar al meerdere raadsbesluiten zijn genomen waarop belanghebbenden besluiten hebben genomen. Daardoor vinden zij het niet verantwoord om niet voor te stemmen. Wethouder Sjoerd Kuiper wees de raadsleden er nog op dat er in 2014 juist extra parkeerplaatsen bij zijn gekomen in het plan op verzoek van de gemeenteraad. Een voorstel van ChristenUnie en Forum voor Maassluis voor meer parkeerplaatsen langs Zuidvliet wees hij af. Dat zou slechts een paar parkeerplaatsen opleveren en onveilig zijn voor wandelaars en fietsers. Daarop trokken de twee partijen hun motie in.

Daarna ging de raad akkoord, alleen GroenLinks stemde tegen, omdat het te weinig groen was. Bovendien verdwijnen er woningen door de sloop van 110 huizen terwijl er 61 terugkomen. GroenLinks vindt dat niet uit te leggen in tijden van grote woningnood . Kuiper drukte op het hart dat de nieuwe woningen juist heel erg duurzaam zijn, maar daarmee overtuigde hij de partij niet. De ChristenUnie stemde wel in met het plan, maar blijft het parkeren in het gebied kritisch volgen. En daarmee kwam een einde aan het debat over dit bestemmingsplan, of zoals burgemeester Edo Haan het noemde: 'het pièce de résistence' van deze raadsvergadering.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek