Archief
WOS

Miranda en Erwin na corona terug naar Tanzania

De Lierse Miranda van der Hut en haar partner Erwin van der Ende dachten er al jaren aan om te verhuizen naar Afrika. In 2019 besloten ze na lang denken hun koffers te pakken en vertrokken ze naar Tanzania. Door de coronapandemie moest het stel al snel terugkeren naar Nederland, maar nu gaan ze er opnieuw heen.

In 2019 hadden Miranda en Erwin een lodge verbouwd tot B&B. Ze waren net klaar en de eerste veertig bezoekers waren geweest, toen het luchtruim van Tanzania dicht moest door corona. Geen toeristen meer en dus ook geen inkomsten. Doordat er geen vluchten van Tanzania naar Nederland gingen, zijn de twee nog een paar maanden gebleven, maar uiteindelijk stopte het avontuur dan echt.

"We hebben niet kunnen doen wat we wilden doen", vertelt Miranda in de WOS-talkshow Aan Tafel. Daarom gaan Miranda en Erwin terug naar Tanzania. Niet naar de oude B&B, maar naar een nieuwe. ‘’Ik woon niet in een hutje; het wordt een kleinere plek met twee huizen. Een huis om zelf in te wonen en een huis om in te zetten als B&B, restaurant en bar." Het stel kijkt er erg naar uit om terug te keren. De twee vertrekken in januari.

De nieuwe lodge. Privéfoto

Hooimeid

Miranda was de eigenaresse van lunchrestaurant De Hooimeid bij boerderij De Vlietwoning in Naaldwijk, maar de klanten hoeven niet te treuren. De Hooimeid wordt namelijk overgenomen door Brink Outdoor. Die heeft veel plannen met de horecagelegenheid en weet ook al precies hoe het bedrijf in elkaar zit. "Ik laat mijn bedrijf met een gerust hart achter", aldus Miranda.

Miranda met de nieuwe eigenaar van De Hooimeid. Privéfoto

Het hele gesprek met Miranda van der Hut zie je vrijdagavond vanaf 18.00 uur op WOS TV in de talkshow Aan Tafel. De uitzending is daarna ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.