Archief
WOS

WOS

Westlands stel volgt droom naar Tanzania

Erwin en Miranda van der Ende uit De Lier gaan hun droom waarmaken; een eigen vakantieverblijf in Tanzania. Op 18 november vertrekken zij met hun hondje Nolan naar Mto wa Mbu, in het noorden van het land. De naam van het dorp betekent in Swahili 'rivier van muggen', verwijzend naar het verleden van de plaats. Maar wie een verblijf wil boeken hoeft zich geen zorgen te maken; de rivier is opgedroogd en de meeste muggen zijn weg.

Het koppel heeft een voorliefde voor Afrika. "De mensen zijn leuk en de natuur, de cultuur, de wilde dieren", vindt Miranda. "Als je ergens heen gaat moet je er een goed gevoel bij hebben." Ook Erwin is al meerdere keren in Afrika geweest voordat de droom ontstond om daar een zogeheten lodge te openen.

Het verblijf bestaat uit vijf huisjes en twee safaritenten en ligt in een groene omgeving. "Eerst proberen we de lodge goed te laten lopen. Daarna willen we misschien iets met een school of een stichting doen", laat Erwin weten. Hij werkte in Westland als elektricien en zou zijn kennis graag op een dergelijke manier overdragen.

Volgens de Van der Endes is een reis naar Afrika een echte aanrader. "Je bent even weg van de stress in het westen. In Tanzania kun je heerlijk relaxen." In het Swahili is daar zelfs een uitdrukking voor: 'pole pole'. Vrij vertaald betekent dat 'rustig aan'.