Archief
Erwin en Miranda

Erwin en Miranda

Liers stel wil vertrekken uit Tanzania

Het Lierse koppel Erwin en Miranda van der Ende wil vertrekken uit Tanzania. Ze zijn eind vorig jaar geƫmigreerd om daar een lodge te beginnen voor toeristen. Na de verbouwing kwamen de boekingen over heel de wereld binnen, totdat de coronacrisis uitbraak.

Het koppel woont in het noorden van het land in een klein dorpje Mto wa Mbu. De lodge staat in een groene omgeving en bestaat uit vijf huisjes en twee safaritenten. Omdat ze helemaal geen inkomen meer hebben, zijn ze genoodzaakt terug te keren. In Nederland kan Erwin weer als elektricien de slag.

Toen ze wilden terugkeren met de laatste vlucht door KLM naar Nederland weigerde de maatschappij hun hondje Nolan mee te nemen. "Ze zeiden letterlijk, bind hem maar vast aan een boom", aldus het koppel in gesprek met de WOS.

Er is een doneeractie opgezet om het stel terug te krijgen. Dit wordt ondersteund door de Lierse middenstandsvereniging. Er is al 2.150 euro opgehaald. Het streefbedrag is 3.000 euro. Miranda en Erwin hebben inmiddels gratis onderdak gekregen bij vrienden en hopen op 4 mei met hond terug te kunnen vliegen.

Categorieen:
Algemeen