Archief
Steffie Taal

Steffie Taal

Waterings restaurant Triptyque naar plek 75 in Lekker500

Restaurant Triptyque in Wateringen van chef Niven Kunz blijft hoge ogen gooien in de horecalijstjes. In de Lekker500 voor 2024, die deze week is uitgekomen, stijgt het restaurant elf plekjes.

Triptyque debuteerde vorig jaar in de lijst op plek 86 en gaat nu naar 75. De Lekker500 is de grootste en best verkochte restaurantgids van Nederland. Het tijdschrift waardeert al sinds 1977 onafhankelijk restaurants in ons land.

Vorige week kwam ook al de lijst met 100 beste groenterestaurants ter wereld uit. Die wordt jaarlijks uitgebracht door We’re Smart World, een instituut in de culinaire wereld van groenten. Jaarlijks worden restaurants beoordeeld op het gebruik van minstens 2/3e groenten en fruit in hun menu’s, maar ook op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en aan de hand van sociale criteria. In de lijst stijgt Triptyque één plekje, naar 27. Het beste groenterestaurant ter wereld staat in Nijmegen; dat is De Nieuwe Winkel.

Terug in Wateringen

Kunz begon in 2006 met restaurant 't Raethuys in het voormalige gemeentehuis op het Plein in Wateringen, waar hij op 24-jarige leeftijd zijn eerste Michelinster kreeg. In 2009 verkaste hij naar Rijswijk waar hij met restaurant Niven die ster behield, begin 2020 ging zijn restaurant echter failliet. In juli 2020 keerde hij terug in Wateringen. Tot een nieuwe Michelinster leidde het nog niet.