Archief
WOS

Triptyque scoort in top-100 beste groenterestaurants

Restaurant Triptyque in Wateringen komt in de lijst met beste groenterestaurants ter wereld met stip binnen op plek 34.

De lijst is vandaag gepubliceerd door We’re Smart World, een instituut in de culinaire wereld van groenten. Het afgelopen jaar zijn honderden restaurants beoordeeld op het gebruik van minstens 2/3e groenten en fruit in hun menu’s, maar ook op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en aan de hand van sociale criteria.
La Distillerie uit Luxemburg gaat er voor de tweede keer op rij vandoor met de titel van beste groenterestaurant ter wereld.

Triptyque werd vorig jaar augustus geopend door sterrenchef Niven Kunz, die daarmee terugkeerde op zijn oude locatie. Naast de 34ste plek in de top 100, krijgt Kunz ook de We’re Smart Discovery Award. Deze award beloont de recentste innovaties op het vlak van groenten en fruit van een aantal toprestaurants.

"We zijn zo enorm trots om deze speciale We’re Smart Discovery Awards te ontvangen, als blijk van waardering voor het werk dat we doen", aldus Kunz. "De omgeving van ons restaurant inspireert mij als chef. Er zijn zoveel lokale en bijzondere groenten verkrijgbaar in het Westland. Elke week doe ik mijn rondje groente inkopen bij de kassen. Het is zo mooi om alle producten te zien en de telers te ontmoeten. Hun producten, soms speciaal voor ons geteeld, inspireren mij enorm. Het is ook prachtig om te zien wat collega's wereldwijd doen en hoe ze hun producten bereiden."

Niven Kunz vertelt over waarom nou juist hij de prijs wint