Archief
Google Streetview

Google Streetview

'Hotel voor expats past niet in Harnaschpolder'

Wethouder Fred Voskamp gaat in gesprek met het bedrijf KaFra Housing over het plan om een 'hotel voor expats' te vestigen aan de Woudseweg in Den Hoorn. Dat past namelijk niet in het bestemmingsplan.

KaFra Housing heeft onlangs de locatie Woudseweg 19a/19b gekocht. Het bedrijf is gespecialiseerd in 'unieke huisvestingsoplossingen voor arbeidsmigranten'. Dat wekte argwaan bij omwonenden, die bang zijn voor een 'Polenhotel' vlak naast een grootschalige opvanglocatie voor vluchtelingen. In gesprek met de WOS liet directeur Frank van Gool echter weten dat het hier niet gaat om arbeidsmigranten, maar om expats. "Dit zijn mensen die hier tijdelijk komen om te werken."

"Een bijzondere verpakking van een misschien niet zo heel erg leuk cadeautje", noemde OGP-raadslid Niek Knaap het dinsdagavond tijdens een raadsvergadering. Wethouder Voskamp had schriftelijk al duidelijk gemaakt dat de grond is bestemd voor een horecabedrijf met hotelfunctie, waarbij dus kortstondig onderdak wordt geboden aan reizigers, toeristen en zakelijke gebruikers. "Huisvesting past daar (in de Harnaschpolder, red.) gewoon niet in", vervolgde Knaap. Hij verzocht de wethouder dat ook duidelijk te maken aan het bedrijf.

Voskamp: "Ik frame mijn antwoord een beetje als: u doet een verzoek om in gesprek te gaan met de ondernemer om duidelijkheid te krijgen wat daar nu gaat gebeuren en wat volgens ons past binnen het bestemmingsplan. Dat gesprek ga ik graag aan met de ondernemer, zodat duidelijk is wat wel en niet kan."