Archief
Google Streetview

Google Streetview

'Nieuw hotel aan Woudseweg mikt niet op arbeidsmigranten'

Onlangs werd bekend dat KaFra Housing de locatie Woudseweg 19a/19b in Den Hoorn heeft gekocht om hier een hotel te bouwen. Bij omwonenden leeft de vrees dat dit een arbeidsmigrantenhotel wordt, maar volgens KaFra Housing is dit niet het geval en zal het een hotel voor 'expats' zijn.

Frank van Gool, directeur van KaFra Housing, bevestigt dat de locatie inderdaad is aangekocht. Bij inwoners van Den Hoorn wekte dit argwaan, omdat KaFra Housing is gespecialiseerd in 'unieke huisvestingsoplossingen voor arbeidsmigranten'. Zij zijn daarom bang dat hier een arbeidsmigrantenhotel komt, zeker aangezien deze locatie hemelsbreed nog geen vijfhonderd meter van de Harnaschdreef ligt, waar vrijwel zeker een asielzoekerscentrum komt.

'Geen arbeidsmigranten maar expats'

Volgens Van Gool is er echter geen reden tot paniek: "In dit hotel komen expats, dit zijn mensen die hier tijdelijk komen om te werken." Deze mensen mogen, juridisch gezien, hier niet langer dan vier maanden blijven. Er zullen tussen de zestig en tachtig kamers komen, wat ongebruikelijk zou zijn als het om een typisch arbeidsmigrantenhotel zou gaan. De directeur benadrukt daarbij nog eens extra dat het om een hotel gaat, want "toeristen kunnen er ook gewoon een kamer boeken."

De gemeente Midden-Delfland heeft in 2008 voor deze plek een vergunning voor het bouwen van een hotel-restaurant met twee conferentiezalen afgegeven. Op dat moment had de locatie Woudseweg 19a en 19b Den Hoorn nog een andere eigenaar. Op de vraag of er (tijdelijk) arbeidsmigranten mogen komen wonen, antwoordt de gemeente: "Nee, het vast huisvesten van arbeidsmigranten (of andere doelgroepen) is in strijd met het bestemmingsplan en de verleende bouwvergunning uit 2008."

Van Gool hoopt halverwege volgend jaar te beginnen met de bouw van het hotel en verwacht dat die ongeveer een jaar zal duren. Er wordt dus gemikt op een opening in de loop van 2025.