Archief
WOS/Stefan van Eijk

Wielerfeest in Naaldwijk met Annemiek van Vleuten en Leontien van Moorsel

Duizenden toeschouwers waren dinsdagavond tijdens het Wielerspektakel Naaldwijk onder meer afgekomen op de afscheidstournee van toprenster Annemiek van Vleuten.

Het was voor het eerst dat het slot van het programma in Naaldwijk niet met mannelijke profrenners werd verreden maar met vrouwelijke. Het peleton bestond uit twintig rensters die, verdeeld in tien koppels, drie onderdelen afwerkten. Van Vleuten vormde een koppel met haar ploeggenote Floortje Mackaij. Dit duo van de Spaanse ploeg Movistar kon na afloop als winnaressen worden gehuldigd.

Tekst gaat verder onder de video.

Veiling van shirts

Vervolgens werd nog een veiling gehouden. Daarbij werden vier bijzondere wielershirts per opbod verkocht ten bate van het Leontienhuis, dat is vernoemd naar voormalig vedette Leontien van Moorsel. Het Leontienhuis is opgericht voor mensen die kampen met een eetstoornis.
Twee shirts kenden een opbrengst van elk maar liefst 7.000 euro: het shirt dat Van Vleuten afgelopen zondag droeg tijdens het WK in Glasgow en een Jumbo-Vismawielershirt van de Westlandse schaatsster Jutta Leerdam. Uiteindelijk kon aan Leontien van Moorsel tijdens de invallende duisternis een cheque van 25.000 euro worden overhandigd.

Regio-favoriet Van Spronsen valt uit

Eerder op de dag waren er diverse andere koersen. De slotwedstrijd bij de Regiorenners A liep vroegtijdig uit op een grote teleurstelling voor topfavoriet Marvin van Spronsen. In de derde ronde kreeg hij pech met zijn fiets, door een vastgelopen velg. Doordat er geen directe oplossing voor dit probleem voorhanden bleek te zijn, kon hij de koers verder vergeten. Zwaar teleurgesteld ging de thuisrijder naar huis.

Ondanks een vroege vlucht van Maurice Barendse en Dennis van Leeuwen eindigde de wedstrijd in een massasprint. Van Leeuwen won, vóór Dennis Meijer en Willy Heeneman. Vanwege het afhaken van Van Spronsen werd Poeldijker Van Leeuwen nu onbedreigd eindwinnaar van het Argos-Westlandklassement.

Bij de Regiorenners B won Erwin van Dam, eveneens uit Poeldijk, zowel deze koers in Naaldwijk als het eindklassement.

Net als vorige week in De Lier, werd de wedstrijd voor junioren en amateurs gewonnen door Jost van de Streek uit Goudriaan. Hij kwam solo over de finish op de Anjerlaan.

Het podium bij de Regiorenners A, vlnr Dennis Meijer, Dennis van Leeuwen en Willy Heeneman. WOS/Stefan van Eijk

Donderdag 15 juni: 36ste Wielerronde van Kwintsheul
Dinsdag 20 juni: 58ste Wielerronde van Maassluis
Donderdag 22 juni: 59ste Ronde van Honselersdijk
Woensdag 28 juni: 67ste Wielerronde van Maasdijk
Woensdag 5 juli: 61ste Ronde van 's-Gravenzande
Woensdag 19 juli: 60ste Wielerdag van Monster
Zondag 23 juli: 72ste Ronde van Poeldijk
Donderdag 27 juli: 49ste Profronde Westland
Dinsdag 8 augustus: 47ste Ronde van De Lier
Dinsdag 15 augustus: 72ste Wielerspektakel van Naaldwijk