Archief
WOS/Stefan van der Meer

Wout Poels wint Profronde Westland

De Profronde Westland in Wateringen is donderdagavond gewonnen door Limburger Wout Poels (Bahrain Victorious), de enige Nederlandse ritwinnaar in de jongste editie van Tour de France.

Poels, die deze week overal in ons land aan criteriums deelneemt, kwam in Wateringen solo over de finish. De strijd om de tweede plaats leverde een duel op tussen Cees Bol (Astana) en Jordi Meeus (Bora/Hans Grohe). Het was Meeus, afgelopen zondag winnaar van de massasprint in Parijs, die het zilver pakte. De jarige Cees Bol moest genoegen nemen met de derde plek op het podium.

Regiorenners

Bij de Regiorenners A was voorzichtigheid troef, want tijdens hun koers waren de wegen nat en glad. In de voorlaatste ronde ging Bastiaan van Dijk er vandoor, gevolgd door Martijn Knoppert met kort er achter het jagende peloton. Net voorbij de laatste bocht was de groep weer compleet. Vervolgens won Naaldwijker Marvin van Spronsen - afgelopen zondag nog zegevierend in Poeldijk - de massasprint. Tweede werd Dennis van Leeuwen, derde Willy Heeneman.

Bij de Regiorenners B moest veelwinnaar Erwin van Dam deze keer genoegen nemen met de vierde plaats. Remco Veerkamp troefde in de eindsprint Marco Kuijvenhoven af.

Bij de elite/beloften ging de winst naarJens van den Dool, die Tijs Dekker voorbleef.

Bij de junioren was Naaldwijker Mathijs Vijverberg met een derde plaats de beste streekgenoot. De winst ging naar Antoine Quint, voor Tim van der Poel. Bij de nieuwelingen bestond het podium uit Youri Zijlstra, Lars van Oord en Daniël Weeder.

Overzicht regionale wielerkoersen

Donderdag 15 juni: 36ste Wielerronde van Kwintsheul
Dinsdag 20 juni: 58ste Wielerronde van Maassluis
Donderdag 22 juni: 59ste Ronde van Honselersdijk
Woensdag 28 juni: 67ste Wielerronde van Maasdijk
Woensdag 5 juli: 61ste Ronde van 's-Gravenzande
Woensdag 19 juli: 60ste Wielerdag van Monster
Zondag 23 juli: 72ste Ronde van Poeldijk
Donderdag 27 juli: 49ste Profronde Westland
Dinsdag 8 augustus: 47ste Ronde van De Lier
Dinsdag 15 augustus: 72ste Wielerspektakel van Naaldwijk

Podium Regiorenners A: vlnr Dennis van Leeuwen, Marvin van Spronsen en Willy Heeneman. WOS/Stefan van Eijk