Archief
WOS/Stefan van Eijk

Martijn Knoppert winnaar in de Ronde van 's-Gravenzande

Thuisrijder Martijn Knoppert heeft woensdagavond bij de Regiorenners A met voorsprong de 61ste Ronde van 's-Gravenzande gewonnen.

Het peloton van de Regiorenners A viel al snel na de start in twee groepen uiteen. Met nog dertien ronden te gaan, demarreerde Maurice Barendse uit de groep der favorieten.

De achtervolging werd geleid door Dennis van Leeuwen en Marvin van Spronsen. Dat leverde een hectische fase op, doordat de tweede groep gedubbeld moest worden. In die hectiek kwam Twan Middelburg op het natte parcours ten val en hij brak daarbij een sleutelbeen.

Er reed toen een gemengde groep van tien koplopers met daartussen gedubbelde renners. Die laatsten moesten er tussenuit, toen er nog vijf ronden voor de boeg waren.

Vervolgens was er een demarrage van Yorick van Velthoven. Met nog drie ronden te rijden, werd hij ingerekend, waarna Martijn Knoppert wegsprong. Deze 24-jarige 's-Gravenzander bleef tot en met de streep vooruit. Marvin van Spronsen werd tweede, Bastiaan van Dijk derde.

Overzicht regionale wielerkoersen

Donderdag 15 juni: 36ste Wielerronde van Kwintsheul
Dinsdag 20 juni: 58ste Wielerronde van Maassluis
Donderdag 22 juni: 59ste Ronde van Honselersdijk
Woensdag 28 juni: 67ste Wielerronde van Maasdijk
Woensdag 5 juli: 61ste Ronde van 's-Gravenzande
Woensdag 19 juli: 60ste Wielerdag van Monster
Zondag 23 juli: 72ste Ronde van Poeldijk
Donderdag 27 juli: 49ste Profronde Westland
Dinsdag 8 augustus: 47ste Ronde van De Lier
Dinsdag 15 augustus: 72ste Wielerspektakel van Naaldwijk

De wedstrijd bij de junioren/amateurs werd gewonnen door Sjors Lugthart. Erwin van Dam was in 's-Gravenzande de snelste bij de Regiorenners B.