Archief
WOS

WOS

Rijnvaartweg tot Fluwijn gedeeltelijk open

Automobilisten tussen nieuwbouwwijk Rijnvaart en het centrum van 's-Gravenzande kunnen sinds donderdag weer gebruik maken van de Rijnvaartweg. Al is de weg niet constant open.

Er wordt al sinds januari gewerkt aan de weg, in het kader van een grootschalige reconstructie. Eigenlijk zouden de werkzaamheden in totaliteit tot eind juni duren, maar al in april werd duidelijk dat de oplevering een stuk langer zou duren. Ook de geplande opening van het eerste deel van de weg, op 23 juni, werd niet gehaald en verschoven naar deze donderdag (6 juli). Er bleken namelijk problemen met de fundering van de weg.

De nieuwe situatie is als volgt: de Rijnvaartweg is tussen de Fluwijn en de dorpskern open voor verkeer tussen 16.00 en 09.00 uur. Buiten die tijden wordt er aan de weg gewerkt. Dat betekent dat er bijvoorbeeld één rijbaan is afgesloten, zoals deze donderdagmiddag het geval is. Bij werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid of wordt er gebruik gemakt van verkeersregelaars. De huidige situatie duurt nog tot in de loop van september.