Archief

Wat? Rijnvaartweg vijf maanden dicht?

De Rijnvaartweg, de noordelijke verbindingsweg tussen 's-Gravenzande en Naaldwijk, wordt ruim vijf maanden afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer.

De afsluiting duurt van maandag 23 januari tot en met vrijdag 30 juni. De Rijnvaartweg is tijdens deze periode afgesloten vanaf de kruising met de Nachtegaallaan tot en met de bocht bij de Verlengde Poelkade, richting Poelkade/Baakwoning. Fietsers kunnen in genoemde periode (deels) wel gebruik van de Rijnvaartweg maken.

Omleidingen doorgaand verkeer

Verkeer van en naar Naaldwijk en 's-Gravenzande moet rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten. De omleidingsroutes lopen onder meer over de Grote Woerdlaan, Verburchlaan, Secretaris Verhoeffweg, Kruisbroekweg, N467/Galgeweg/Naaldwijkseweg en de Koningin Julianaweg. Tevens via de Zwartendijk, N211/Emmastraat en Koningin Julianaweg.

Fiets- en bromfietsverkeer

Tijdens fase I van dit project wordt als eerste het nieuwe fietspad aangelegd. Fietsverkeer richting ’s-Gravenzande maakt in fase I gebruik van de rijbaan op de Rijnvaartweg. Vanaf fase II maakt men gebruik van het nieuwe fietspad. Fietsverkeer richting Naaldwijk wordt tijdens fase I tijdelijk omgeleid via de Fluwijn naar de Poelkade.

Toegang tot de woonwijk

De werkzaamheden aan de Rijnvaartweg vinden gefaseerd plaats. De woonwijk Rijnvaart is gedurende het project op verschillende manieren bereikbaar. Meer informatie: www.onwbv.nl/rijnvaartweg en www.bereikbaarwestland.nl

Afsluiting Nachtegaallaan

De T-splitsing van de Nachtegaallaan met de Rijnvaartweg wordt van 6 tot en met 10 februari afgesloten. Tijdens deze afsluiting is de kruising wel open voor voetgangers. Fietsers en bromfietsers kunnen afstappen en over het voetpad.

Omleidingen Rijnvaartweg-afsluiting voor doorgaand verkeer