Archief
WOS/Jelle Gardien

WOS/Jelle Gardien

Rijnvaartweg gaat later open, problemen met fundering

De heropening van de Rijnvaartweg gaat langer duren. Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) verwacht dat de weg vanaf 6 juli weer open gaat.

Eerder was aangeven dat de weg op 23 juni weer open zou gaan, maar tijdens werkzaamheden is er op een probleem gestuit. De fundering van de oude weg blijkt in de praktijk anders qua opbouw dan volgens oude informatie bekend was. Daardoor loopt het asfalteren vertraging op. Aanvankelijk zou dit vier weken vertraging opleveren, maar met behulp van betrokkenen kan het asfalt alsnog begin juli worden aangebracht.

Vanaf 6 juli moet de Rijnvaartweg in beide richtingen weer open zijn voor gemotoriseerd verkeer tussen de Fluwijn en ’s-Gravenzande. Ook het fietspad is dan weer gereed tussen de Nachtegaallaan en de Nieuwe Vaart.

In de daaropvolgende weken moeten er nog wel zaken op de weg worden afgerond. Daarom kan het zijn dat er overdag (tussen 09.00 uur en 16.00 uur) maatregelen genomen moeten worden waarbij er één rijstrook wordt afgesloten. ONW verwacht dat de resterende werkzaamheden in de loop van september volledig worden afgerond.