Archief
Archieffoto

SP Rotterdam vraagt aandacht voor terugkeer veerpont

De Rotterdamse fractie van de SP wil dat het college van B en W zich inzet voor een terugkeer van het autoveer op de lijn Maassluis-Rozenburg. De partij heeft daarvoor schriftelijke vragen ingediend.

Veerboot De Blankenburg is vanwege technische problemen al sinds oktober uit de vaart en ook de andere boot - het Staeldiep - vaart al geruime tijd niet meer. De exploitant blijkt geen geld te hebben voor de reparatie van de boten, die ongeveer 2 miljoen euro gaat kosten, en er is ook geen vervangend autoveer te vinden. Later in oktober is wel een tijdelijk fiets-/voetveer in gebruik genomen zodat wandelaars en fietsers toch de oversteek kunnen maken, maar automobilisten moeten nog altijd omrijden.

De provincie Zuid-Holland werkt inmiddels aan een oplossing, maar die is nog altijd niet in zicht, laat een woordvoerder woensdag aan de WOS weten. "De situatie met het veer Maassluis-Rozenburg is complex. Ik kan echt oprecht zeggen dat we met alle energie bezig zijn om tot een goede oplossing te komen voor dit probleem. Soms is de uitvoering helaas, om allerlei redenen, moeilijker dan het misschien op eerste hand lijkt. En helaas zijn onze inspanningen lang niet altijd zichtbaar voor de buitenwacht."

Spandoeken

In Rozenburg, dat valt onder de gemeente Rotterdam, hebben bewoners afgelopen weekend als noodkreet spandoeken opgehangen. 'Geen woorden maar varen' is er te lezen. Reden voor de SP-fractie om aan de bel te trekken. Raadslid Theo Coskun wil weten welke inspanningen Rotterdam de afgelopen tijd heeft geleverd en welke inspanningen het college nog gaat leveren. "Is de gemeente bereid meer druk uit te oefenen door bijvoorbeeld te escaleren naar de rijksoverheid?", zo is de vraag.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis