Archief
Twitter Onno Pruis

Twitter Onno Pruis

Vanaf vrijdag vervangend veer tussen Maassluis en Rozenburg

Fiets- en voetveerboot de Otter wordt vanaf morgen ingezet om reizigers vanuit Maassluis naar Rozenburg te brengen en andersom. Dat liet gedeputeerde Jeannette Baljeu gisteravond weten tijdens een commissievergadering van de provincie.

De veerboot die normaal gebruikt wordt, de Blankenburg, is sinds begin deze maand uit de vaart vanwege technische problemen. Omdat er nieuwe onderdelen moeten komen, blijft de boot langer langs de kant liggen. Volgens Baljeu "in ieder geval zes weken, zo niet langer".

Ook de tweede boot van exploitant Blue Amigo op deze route, de Staeldiep, kan niet worden ingezet, omdat die voor onderhoud al langere tijd op de werf ligt. Daarom zijn de afgelopen tijd bussen ingezet voor fietsers en voetgangers. Probleem hiermee is dat niet in elke bus de fiets mee kan en het is vaak niet duidelijk wanneer de bus precies rijdt. Ook is de reistijd nu een stuk langer.

Otter

De provincie heeft de afgelopen tijd samen met Blue Amigo gezocht naar een nieuw alternatief. Die is gevonden in de veerboot de Otter. Deze boot kan ongeveer 100 reizigers vervoeren: alleen fietsers en voetgangers. Deze meert in Rozenburg overigens aan op een andere locatie: bij het Educatief Informatie Centrum (EIC) Mainport op de Landtong. "We kijken nu of er een busje kan rijden dat de voetgangers vanuit het centrum van Rozenburg naar die locatie kan rijden", aldus de gedeputeerde. "Die situatie lijkt zo'n drie tot vier weken te duren. In de tussentijd zijn we op zoek naar een veilige mogelijkheid om vanaf de kade op het fiets-/voetveer te komen."

Daarmee kijkt de provincie ook naar de toekomst. Mocht er opnieuw iets gebeuren met de reguliere veerboot, dan kan weer worden teruggevallen op de Otter of een soortgelijke boot.
Volgens Baljeu gaat de Otter varen volgens de reguliere dienstregeling.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis