Archief
Blue Amigo

'Komende weken nog geen veer tussen Maassluis en Rozenburg'

De reparatie van de veerboot Blankenburg (Maassluis-Rozenburg) gaat naar verwachting nog wel enkele weken duren, zo meldt exploitant Blue Amigo donderdagavond.

Tot dusver was de prognose dat de boot eind deze week weer in de vaart zou komen, maar de problemen met de koeling van het veer zijn dusdanig dat reparatie op korte termijn niet mogelijk is. Blue Amigo meldt: "Er zijn nieuwe onderdelen nodig. Deze zijn besteld, maar het kan tot enkele weken duren voordat deze geleverd worden."

Voor fietsers en voetgangers is er nu al een dag of tien vervangend (bus)vervoer. Dat zal voorlopig blijven gelden. Gezien de veel langere reistijd, zegt Blue Amigo "met man en macht te werken aan een verbeterde verbinding voor fietsers en voetgangers". Op de website van het bedrijf wordt gesteld: "Door onze ruime reservevloot voorkomen we langdurige uitval van een verbinding".

In de gemeenteraad van Maassluis kwam dinsdagavond veel wrevel met de huidige situatie aan de orde. Ook vanuit de Provinciale Staten zijn deze week opnieuw schriftelijke vragen aan het dagelijks bestuur van de provincie gesteld; het gaat hier immers over een provinciale veerdienst.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis