Archief
Michiel Steenwinkel

Michiel Steenwinkel

Oude gemeentehuis Maasland opnieuw in de verkoop

Wie altijd al een restaurant had willen uitbaten in het karakteristieke centrum van Maasland, heeft nu de kans. Het oude gemeentehuis aan de 's-Herenstraat staat in de verkoop.

De bedoeling is dat er een brasserie of restaurant in het pand komt. De verbouwing is al enkele jaren geleden begonnen. De huidige eigenaar - tandarts Nelson Lie - wil echter van het pand af, omdat het niet meer past binnen zijn andere werkzaamheden.

Er is al een hoop gebeurd: sparingen zijn aangebracht, vloeren zijn verstevigd, de indeling is aangepast en er zijn nieuwe wanden, vloeren, plafonds en kozijnen. Vanwege de coronapandemie, maar ook hoge materiaalkosten en hoge gasprijzen werd het project eind vorig jaar even 'on hold' gezet. Inmiddels is besloten dat "een ander horeca-eigenaar dit moet doorzetten", reageert Lie op vragen van de WOS.

Wie geïnteresseerd is in de verkoop, kan meer informatie vinden op de website Horecaspot.

Dorpshuis

De gemeenteraad besloot in 2018 om het oude gemeentehuis en het naastgelegen Huize Barendregt in de verkoop te zetten, nadat eerdere plannen voor een dorpshuis niet haalbaar bleken. Uiteindelijk meldden vijf geïnteresseerden zich. Het winnende plan kwam van tandarts Nelson Lie. Hij wilde in het oude raadhuis een restaurant beginnen, met in Huize Barendregt een tandartsenpraktijk. Die praktijk is eind 2021 ook daadwerkelijk gerealiseerd.