Archief

Extra raadsvergadering over de gang van zaken bij 'De Veiling'

Vijf oppositiepartijen in de Westlandse gemeenteraad willen een extra raadsvergadering over de gang van zaken in de afgelopen jaren bij zalencentrum De Veiling (voorheen Leuningjes) in Poeldijk.

De fracties van LPF, CDA, D66, PvdA en Groenlinks willen die ontwikkelingen vooral ook bezien in het licht van een mogelijke verhuizing van streekomroep WOS naar het complex van De Veiling.

De fracties hebben vorig jaar met stijgende verbazing kennisgenomen van het plotse voornemen van de nieuwe coalitie voor de verhuizing van de WOS van 's-Gravenzande naar Poeldijk. "Daarbovenop kwamen de verontruste berichten eind 2022 over de wijze waarop de toenmalige huurder, de Stichting de Leuningjes, plots aangaf te moeten stoppen", schrijven zij.

'Alle gemaakte kosten'

Eerder had de gemeenteraad besloten tot renovatie van de kleine zaal zodat de exploitatie door de stichting De Leuningjes kon worden uitgevoerd en waarbij men aangaf ook zelf in het onderhoud te kunnen voorzien. Tevens werd eind 2021 besloten dat de huurder tot 2032 door mocht met huren en exploiteren. Vervolgens ontstonden er in 2022 problemen over een nieuw huurcontract.

De fracties wijzen op alle gemaakte kosten vanaf 2015 om het project van De Veiling af te maken. Ze zijn niet gerust over de informatie die zij hebben verkregen “over de werkwijze om de voorgenomen verhuizing af te dwingen”.

De extra raadsvergadering is niet alleen bedoeld "om aan de juiste waarheidsbevinding te voldoen, maar ook om boven water te krijgen hoe er toezeggingen en besluiten zijn genegeerd en hoe er gecommuniceerd is vanuit het college naar de raad".

De fracties willen op zo’n kort mogelijke termijn met de agendacommissie een datum voor deze extra bepalen.