Archief

Stichting De Leuningjes stopt als uitbater van De Veiling

Eind volgende week stopt Stichting De Leuningjes met het beheer en gebruik van zalencomplex De Veiling in Poeldijk. Volgens de gemeente Westland zijn de beoogde huurverhoging en nieuwe exploitatieafspraken mede redenen achter het vertrek.

Het besluit om de jarenlange samenwerking tussen de gemeente als eigenaar en Stichting De Leuningjes als huurder van het pand te beëindigen, is in gezamenlijk overleg genomen, stelt de gemeente.

Er bestonden al langere tijd spanningen tussen de gemeente en het bestuur over herziening van de huur en de exploitatiegrondslagen van het complex. Daarbij speelde ook een rol dat de nieuwe coalitie een voorstander is van verhuizing van streekomroep WOS naar De Veiling. Die drang wordt gevoed door het breed ondersteunde plan om op de locatie van de WOS in 's-Gravenzande een appartementencomplex voor senioren te bouwen.

De Veiling draait voorlopig gewoon door

Per 1 januari neemt de gemeente Westland het beheer en de exploitatie van De Veiling over. De huidige eventmanager, Carlijn Arts van firma Eigen Bediening, is gevraagd om hierbij te ondersteunen. De geplande activiteiten en samenkomsten in het complex gaan gewoon door. Ook nieuwe activiteiten kunnen er worden georganiseerd.

'Alle documenten op tafel!'

Naar aanleiding van het vertrek van het stichtingsbestuur heeft de fractie van de LPF woensdagavond bij de griffie van de gemeenteraad een verzoek om ambtelijke bijstand ingediend. De LPF wil kennisnemen van alle correspondentie, gespreksverslagen, collegeverslagen en ambtelijke notities betrekking hebbende op de renovatie en oplevering van De Veiling. Dat zelfde geldt ook voor het lopende huur-/exploitatiecontract tussen de stichting De Leuningjes en de gemeente en ook voor de voorgestelde nieuwe huurovereenkomst/exploitatievoorwaarden per 2023 inzake De Veiling.