Archief
Archief WOS

Archief WOS

CDA en LPF zetten vraagtekens bij coalitieplan huisvesting WOS

De oppositiepartijen CDA en LPF zetten grote vraagtekens bij het plan van de Westlandse coalitie om streekomroep WOS alsnog in De Veiling in Poeldijk onder te brengen.

Dit kwam maandagavond duidelijk naar voren tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad. Anja van der Eijk (CDA) bracht in herinnering dat er begin dit jaar nog een krediet van ruim zes ton is uitgetrokken om de kleine zaal van De Veiling op te knappen. Die zelfde zaal zou het eventuele onderkomen van de WOS moeten worden. Enkele jaren geleden werd becijferd dat een verhuizing van de omroep naar Poeldijk ongeveer negen ton zou moeten kosten. "Dit neigt wat ons betreft wel erg naar geldverspilling en daar houden wij niet van", aldus Van der Eijk.

Appartementencomplex

Er staat druk op de WOS, omdat de gemeente graag wil meewerken aan de ontwikkeling van een appartementencomplex voor senioren op de betreffende locatie in 's-Gravenzande. Volgens Van der Eijk is CDA Westland wel degelijk voorstander van verhuizing van de WOS om daarmee het complex voor ouderen te realiseren. "Maar er moet wel zorgvuldig worden nagedacht over de te zetten vervolgstappen, want je kunt geld tenslotte maar één keer uitgeven", aldus Van der Eijk.

'Kijk naar andere panden'

André van der Meer (LPF) verwees naar een besluit in de raadsvergadering van 25 januari dit jaar, waarin is gesteld dat De Veiling, na ingebruikname van de gerenoveerde kleine zaal en overige ruimten, voor een periode van minimaal tien jaar open wordt gehouden ten bate van de exploitatie ervan. Die ingebruikname was begin deze maand. "Dus nog tien jaar te gaan", zei Van der Meer, die daaraan toevoegde: "en Stichting De Leuningjes (uitbater van De Veiling - red.) gaat de gemeente daar aan houden".

Het is volgens hem beter dat er voor de WOS gekeken wordt naar andere panden. Hij opperde daarbij als mogelijkheid het complex van 'De Noviteit' in Monster.

Verder vroeg Van der Meer aan verantwoordelijk wethouder Barend Rombout waarom de huur van De Veiling per eind dit jaar is opgezegd. Rombout reageerde: "De huur is niet opgezegd, maar eindigt van rechtswege."
Het college van burgemeester en wethouders heeft begin oktober een brief van Stichting De Leuningjes ontvangen. Het concept-antwoord wordt momenteel door juristen bekeken. Volgens plan neemt het college er volgende week een beslissing over.