Archief
Uitzending ESPN

Uitzending ESPN

Maasdijk 4 tegen oud-profs: 'Wij winnen de derde helft'

Dat een vriendenteam van voetbalvereniging Maasdijk op vrijdag 9 juni tegen FC De Rebellen mag spelen, levert de spelers veel aandacht op. "Het is aardig hectisch op het moment", zegt Bart Burgers.

De bekendmaking dat Maasdijk 4 het mag opnemen tegen de oud-profs was zaterdagavond rechtstreeks op sportzender ESPN te zien. "Mijn teamgenoten en ik krijgen een hoop aandacht van alle kanten. Het was een mooie grap, maar die is aardig uit de hand gelopen", zegt Burgers in gesprek bij De WOS van 4 tot 6 op WOS-radio.

De voetballers gingen viraal met een ludiek promotiefilmpje dat werd opgenomen in een paprikakas. "Dat was de eerste grote actie die we deden naar aanleiding van het bericht dat we in de top 50 stonden", herinnert Burgers zich. "Dat was even snel schakelen. Maar we hebben het geluk dat we Marijn Langenberg in ons team hebben, die heel goed kan editten. Hij maakt ook voor Trobi allerlei filmpjes."

"Een van onze sponsors is een tomatentuinder, die hadden we gelijk benaderd om het filmpje op te nemen. Dat kon helaas niet, omdat er nog steeds een virus heerst. Maar een van de gasten had connecties met een paprikatuinder in Heenweg. Die zei: 'Jongens, tuurlijk, kom opnemen bij ons in de tuin'. Zo gezegd, zo gedaan. In vijf minuten tijd gingen we van niks naar een drie minuten durend filmpje."

Talentvol

De 'Wedstrijd van je leven' wordt op vrijdag 9 juni gespeeld op het sportpark aan de Lange Kruisweg en is ook live te zien op ESPN. "We gaan morgen (dinsdag, red.) zitten met de vereniging en dan gaan we een plan schrijven hoe we dit gaan rondbreien. Het zal een heel bijzondere dag worden. De komende drie weken zullen hectisch zijn", denkt Burgers. "We hebben veel publiciteit gekregen. Dan zal iedereen ook benieuwd zijn naar het resultaat."

Vorig jaar werd de 'Wedstrijd van je leven' ook al gespeeld. Toen verloor De Weide 5 uit Hoogeveen met 2-6 van De Rebellen. Maasdijk gaat het dit jaar beter doen, verwacht Burgers. "Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat De Weide 5 niet zo talentvol is. Daar gaan wij onderscheid in maken." Aan een voorspelling wil hij zich niet wagen. "Maar wij winnen de derde helft."

Beluister het hele gesprek met Bart Burgers: