Archief
MLTV'90

Gemeente bekijkt verhuizing MLTV'90

De gemeente Westland onderzoekt de mogelijkheden voor een verhuizing van tennis- en padelvereniging MLTV'90. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen het clubbestuur en sportwethouder Anko Goudswaard.

Een aantal omwonenden in woonwijk Zwartenhoek ervaart geluidsoverlast van de padelbanen van de vereniging. De club heeft in de afgelopen maanden tevergeefs gezocht naar een acceptabele oplossing. Het voorstel om een geluidswand neer te zetten en daarnaast de speeltijd drastisch in te korten, is vorige week bijna unaniem door de leden afgewezen.

Er zijn nog twee oplossingen mogelijk: een verhuizing van de club naar de rand van Monster of een overkapping van de vier padelbanen. Die opties zijn maandag met de wethouder doorgesproken. De gemeente gaat zich bezighouden met een mogelijke verhuizing, de club pakt de optie van de overkapping op. Op 5 juni zitten club en wethouder weer om de tafel. "In de tussentijd hopen we dat door kunnen spelen", zegt Pieter van der Linden, voorzitter van de stichting die het complex van MLTV'90 beheert, in gesprek met de WOS.

De voorkeur gaat wel uit naar een verhuizing, zegt clubvoorzitter Frank Faber. "Maar dat is wel een langetermijnscenario. Er moet een locatie gevonden worden en vergunningen afgegeven worden." Van der Linden vult aan: "Deze club zit hier al zestig jaar, veel leden zullen uit historisch oogpunt hier willen blijven. Maar ik denk dat als je kijkt naar de lange termijn: de jeugd die eraan zit te komen, bebouwing die eraan zit te komen, dan moet je nu naar een locatie waar je de komende twintig tot dertig jaar kunt tennissen én padellen."

Op locaties kunnen de bestuurders niet ingaan. "Dat ligt honderd procent bij de gemeente", zegt Van der Linden. "Maar wij zijn daar flexibel in. Zolang we er in capaciteit niet op achteruitgaan."

Padel naar binnen

Het overkappen van de padelbanen is overigens wel een serieuze optie. Faber: "Tot nu toe is padel altijd een buitensport geweest. Daar hebben wij ook op ingezet. Maar de trend is toch dat het zich richting binnensport gaat ontwikkelen. Ik denk dat we de leden daar wel in kunnen meenemen."