Archief
WOS

WOS

Kwaliteit zwemwater Wollebrand is nu 'aanvaardbaar'

Je kunt voorlopig weer met een gerust hart zwemmen in het water van de Wollebrand in Honselersdijk. Voor het eerst in drie jaar geldt daar geen permanent negatief advies.

De afgelopen jaren was dat wel het geval, omdat de waterkwaliteit al langere tijd slecht was. Inmiddels is de waterkwaliteit in de Wollebrand 'aanvaardbaar' en is er dus geen negatief zwemadvies nodig dat het hele zwemseizoen geldt.

De Wollebrand is wel een van de zwemlocaties, waar het Hoogheemraadschap van Delfland met voorrang de waterkwaliteit wil verbeteren. In het water zitten veel bacteriën die voortkomen uit ontlasting, maar het is nog niet duidelijk waar die vandaan komen. Om dat te achterhalen, wordt nu onderzoek gedaan in het water langs de Lange Broekweg en het water rondom Royal FloraHolland.

Zwemwaterseizoen

Deze maandag is het nieuwe zwemwaterseizoen begonnen. Dat loopt van 1 mei tot 1 oktober. Tijdens het zwemwaterseizoen controleren de zwemwaterinspecteurs van de Omgevingsdienst Midden-Holland de officiële zwemwaterlocaties in Zuid-Holland op veiligheid, hygiëne en visuele zwemwaterkwaliteit. Behalve de Wollebrand wordt in onze regio ook gekeken naar het Prinsenbos in Naaldwijk en de Westlandse en Hoekse stranden.

De actuele status van een zwemwaterlocatie is te vinden op Zwemwater.nl.