Archief
Google Streetview

Na corona vaker geflitst langs Westlandse wegen

De flitspalen langs de wegen in Westland gingen in 2022 bijna 123.000 keer af, omdat iemand te hard of door rood reed. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van het CJIB.

Dat zijn zo'n 12.000 boetes meer dan een jaar eerder. En dat aantal had hoger kunnen uitvallen als de flitspaal langs de Maasdijk niet begin 2022 was gesloopt. Vanwege een verbeterde verkeersveiligheid besloot het OM om hier geen nieuwe flitskast op te hangen.

Wippolderlaan

De vier palen langs de Wippolderlaan leveren nog altijd het meeste geld op. Met zo'n 34.000 boetes is de flitser bij het kruispunt met de Westlandroute (komend vanuit Den Haag) de absolute koploper in onze regio. Op nummer twee (30.000 boetes) staat de paal bij de Laan van Wateringse Veld, komend vanaf de A4. Daar is overigens wel iets minder geflitst dan een jaar eerder.

Landelijk zijn er overigens plekken waar vaker geflitst wordt: in Papendrecht bij de Randweg Dordrecht (37.000 boetes), in Gouda bij de Goudse Poort (41.000 boetes) en in de Hoeksche Waard bij de Haringvlietbrug (45.000 boetes).

Burgemeester Elsenweg

De verdwenen paal langs de Maasdijk buiten beschouwing gelaten, werd in onze regio het minste geflitst door de twee palen langs de Burgemeester Elsenweg: bij elkaar zo'n 6.000 keer

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland