Archief
WOS

WOS

Geen nieuwe flitspaal langs Maasdijk

Er komt toch geen nieuwe flitspaal langs de Maasdijk (N220), ter hoogte van het dorp Maasdijk. Dat bevestigt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie desgevraagd aan de WOS.

De flitskast werd eerder dit jaar vernield en is daarom weggehaald. Aanvankelijk liet het OM weten dat er wel een nieuwe flitser zou komen, al was niet duidelijk wanneer.

Inmiddels is dus anders besloten. Dat heeft onder andere te maken met de verbetering van de verkeersveiligheid. "We zaten destijds nog in de evaluatie van de locaties van de flitspalen, en op deze locatie is gebleken dat de verkeersveiligheid dusdanig is verbeterd dat een flitspaal op een andere plek meer effect kan hebben", aldus een woordvoerster van het OM. "Normaal zou de flitspaal in een later stadium dan worden weggehaald, maar nu deze al verwijderd is wordt er geen nieuwe meer voor teruggeplaatst."

De flitspaal langs de Maasdijk was vorig jaar nog goed voor 1.924 boetes aan automobilisten die te hard reden. Twee jaar eerder waren dat er nog ruim 5.000.