Archief
Historisch Archief Westland

Wethouder nam schrik weg bij Poeldijkse carnavalsvereniging

De opwinding over de 'extreme kostenstijging' voor carnavalsvereniging De Blauwkonters voor het gebruik van zalencomplex De Veiling in Poeldijk is als een nachtkaars uitgegaan.

De Blauwkonters stuurden op zondagavond 29 januari een brandbrief naar wethouder Barend Rombout en tegelijkertijd naar alle fracties in de gemeenteraad naar aanleiding van een offerte met forse bedragen. Nog voordat de wethouder inhoudelijk kon reageren, publiceerden drie raadsfracties schriftelijke vragen naar aanleiding van hun grote verbazing over de 'extreme huurstijging'.

Wethouder Rombout verklaarde maandagavond dat voor de carnavalsvereniging het niet-commerciële tarief in rekening wordt gebracht zoals dat geldt voor alle lokale culturele instellingen en verenigingen. Vanwege de inflatie zijn die tarieven per 1 januari wel met 5 procent verhoogd, legde Rombout in een commissievergadering van de gemeenteraad uit. De hogere bedragen hadden te maken met incidentele kosten, zoals bijvoorbeeld voor extra schoonmaak. De carnavalsvereniging gaat nu een aantal zaken door vrijwilligers laten uitvoeren, wat tot kostenbesparing leidt.