Archief
WOS

WOS

Reizigers klaar met tijdelijk metrostation Haven

Gebruikers van het openbaar vervoer in Hoek van Holland zijn er klaar mee dat de metro nog altijd naar het tijdelijke station Haven rijdt, terwijl het gloednieuwe metrostation al helemaal klaar is.

De situatie houdt inmiddels alweer een jaar aan, sinds maart 2022. Het tijdelijke station ligt op zo'n 400 meter afstand van het reguliere perron. Dit betekent 5 tot 10 minuten extra wandeltijd. "Dit is wel een beetje belachelijk", vertelt een man met muts en bril in gesprek met de WOS. "Ik vind het lopen niet erg, maar als het station er toch is, waarom rijdt de metro dan niet door?"

Andere reizigers zijn het met hem eens. "Onhandig", noemt een jongeman het. "Er moet snel een oplossing komen", vindt een vrouw. "Als je geen fiets hebt, moet je een eind lopen." Overigens rijdt er voor mensen die slecht ter been zijn wel een golfkarretje.

Tekst gaat verder onder de video.

Veel reizigers voelen zich 's avonds niet prettig op het donkere tijdelijke station. Daarnaast zeggen mensen op sociale media dat ze er ratten hebben zien lopen.

Vergunning

Dat de metro nog niet doorrijdt naar het nieuwe station, ligt aan de koppeling met het project Metro Aan Zee; de spoorverlenging tot aan het strand. Zolang daar geen 'indienststellingsvergunning' voor is afgegeven, moet het tijdelijke station worden gebruikt. Wanneer de metro doorrijdt tot aan het strand, blijft voorlopig onduidelijk.