Archief

Succesvolle hertest Metro aan Zee

Met succes zijn afgelopen weekend op maximale snelheid een aantal testritten gereden op de metrolijn tussen Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand.

Naar aanleiding van eerdere testritten zijn verschillende maatregelen genomen, zoals het plaatsen van filebakken bij de spoorovergang om de spoorweg vrij te houden en gereguleerde stoplichten om een file op de spoorwegovergang te voorkomen. In geval van een file kan ook de ovale rotonde op de Badweg gebruikt worden. De slagbomen op deze bypass zullen alleen in geval van calamiteiten door verkeersregelaars opengezet worden.

Indienststellingsvergunning

Voordat aan de RET een indienststellingsvergunning afgegeven kan worden, moet nu eerst het informatiedossier worden afgerond. In dit dossier zijn alle resultaten van de testritten vastgelegd. Ook wordt het dossier gebruikt voor het onderhoud aan de metrolijn. Na het compleet maken van het informatiedossier kan de indienstellingsvergunning worden aangevraagd. Onderdeel van de vergunning is het uitvoeren van een proefbedrijf. Tijdens deze beproeving wordt de robuustheid van het vervoerssysteem getest. De RET rijdt in een periode van drie weken de dienstregeling zonder passagiers van de haven en naar het strand. Als deze proefperiode goed verloopt kan de exploitatie starten.

Wethouder Karremans liet in juli nog weten, dat de metro in oktober pas gaat rijden.