FC Westland

FC Westland

FC Westland wint in resterende vier minuten van Vennewater

De zaalvoetballers van FC Westland hebben het restant van het gestaakte duel met Vennewater vrijdagavond gewonnen. In iets meer dan vier minuten bogen de Westlanders een 3-4 achterstand om in een 5-4 zege.

Het duel haalde eind oktober het einde niet, omdat het publiek zich ging bemoeien met een opstootje. De wedstrijd werd toen nog gespeeld in de Verburchhal in Poeldijk. Inmiddels is FC Westland uitgeweken naar sporthal Hogeveld in Wateringse Veld. Daar is het publiek beter gescheiden van het speelveld. Vrijdagavond waren de tribunes overigens leeg.

Omdat FC Westland vlak voor het opstootje een strafschop had verdiend, begon het daar vrijdag ook mee. Rafik el Osrouti schoot die beheerst binnen. De resterende minuten brachten kansen over en weer. Maar het was een goed uitgespeelde aanval waarin James Dhanai een goede schotkans kreeg. Zijn schot op goal werd bij de tweede paal ongelukkig verwerkt door een Heiloose verdediger en zo kwam de belangrijke 5-4 op het scorebord. Met nog twee minuten zuivere speeltijd was het nog een aantal keer billenknijpen voor FC Westland, maar keeper Barry Botman was foutloos.

Voor FC Westland is het pas de tweede zege van dit seizoen. In de strijd tegen degradatie uit de eerste divisie treft de club in de komende vier wedstrijden drie directe concurrenten.