Archief
WOS

Tegenstander Lyra geeft op bij rust: 'Dit is diep teleurstellend'

De voetbalwedstrijd tussen Madestein en Lyra haalde zaterdagmiddag het einde niet. De thuisclub besloot bij rust op te geven, omdat er niet meer genoeg spelers waren.

Lyra-trainer Pim van der Hoorn noemde het tegenover WOS Sport 'diep teleurstellend'. "Aan het einde van de rust kwam de scheidsrechter naar ons toe met de mededeling dat ze (Madestein, red.) nog maar met zes spelers verder konden. En dat mag niet", weet de oefenmeester. In de spelregels van de KNVB staat namelijk dat een team minimaal zeven spelers op het veld moet hebben staan. Als dat niet lukt, dan wordt de wedstrijd gestaakt, wat nu dus ook gebeurde.

De stand was bij rust al 0-8. Drie Madestein-spelers bleken in de theepauze geblesseerd te zijn. "Het was sowieso een heel bijzondere wedstrijd; zij begonnen met negen man", zegt Van der Hoorn. "We wilden eigenlijk vier keer wisselen en iedereen z'n minuutjes laten maken en hopelijk nog wat goaltjes meepikken. Dan is zo'n voortijdig einde een enorme teleurstelling."

Beluister het hele gesprek met Pim van der Hoorn:

Hekkensluiter

Madestein is de hekkensluiter in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal. De Hagenaars verzamelden in elf duels slechts twee punten. Vorige week verloor de ploeg nog met 9-1 van koploper Sportclub Monster. "Toen speelden ze met een volledig elftal, dus je gaat ervan uit dat dat nu ook is. Dat het geen bijster goed elftal is, dat zegt de stand op de ranglijst wel. Alleen je hoopt toch dat je gewoon kan voetballen en in je ritme kan blijven. Aanvallend gezien kunnen wij hier en daar nog wel wat ritme gebruiken", verwijst Van der Hoorn naar de pas 18 goals die zijn ploeg maakte. Daarmee is de ploeg uit De Lier op Laakkwartier (negende) en de staartploegen Zuid West DH en Madestein de minst productieve ploeg. Lyra staat zelf op plek 6.

'Weinig toekomst'

Van der Hoorn beschouwt het duel van zaterdagmiddag maar als een veredeld, half, oefenpotje. Denkt de oefenmeester dat Madestein het einde van de competitie haalt? "Ik kan alleen oordelen over vandaag. Maar als ik het zo zie, dan zie ik daar weinig toekomst in. Om met nog twaalf, dertien wedstrijden te gaan nog een elftal op de been te krijgen. Maar dat is op basis van vandaag, ik weet niet hoe dat voor de winterstop was."

Geblesseerde scheidsrechter

Ook de wedstrijd van HVC'10 uit bij Berkel werd voortijdig afgebroken. Na twintig minuten in de tweede helft (stand 1-3) raakte de scheidsrechter geblesseerd. "Het is de derde keer dit seizoen", weet de Hoekse trainer Piet Boon. "Om duidelijk te zijn: de derde keer dat de scheidsrechter geblesseerd raakte."

"Je zou het bijna zeggen", reageert Boon lachend op de vraag of HVC'10 misschien een verkeerd aura heeft. "De scheidsrechter kreeg last van zijn kuit, probeerde het nog, maar toen ging het niet meer."

Beluister het gesprek met Piet Boon bij WOS Sport:

Beide wedstrijden moeten op een later moment worden uitgespeeld.