WOS/Martijn Molenaar

Tandeloos Velo verliest en is koppositie kwijt

Velo heeft in de eerste klasse de koppositie moeten afstaan. Die Haghe, de nummer twee in de tussenstand, won met 3-0 in een onderling duel.

Voor Velo is het de tweede nederlaag dit seizoen en gelijk een hele dure aan het begin van 2023. Na een klein half uur was het de thuisploeg die voor het eerst doel trof. Velo kon daar eigenlijk de hele wedstrijd niks tegenover stellen. Die Haghe hield probleemloos de voorsprong vast en in de slotfase werd de ploeg uit Wateringen binnen een paar minuten verslagen door een snelle tweede en derde treffer. Nu zal Velo in de achtervolging moeten met een punt achterstand.

Trainer Kevin van der Geest reageert op de nederlaag:

Tiental Verburch pakt punt in blessuretijd

Een vermakelijke derby vanmiddag in de derde klasse B. Naaldwijk en Verburch hielden elkaar op 2-2. De ploeg uit Poeldijk was in de beginfase iets beter maar Naaldwijk bleek effectiever. Yorick van Leerdam scoorde de openingstreffer op aangeven van Tim Zwinkels. Diezelfde Zwinkels kopte naar rust de 2-0 binnen. Verburch beschikte echter over een knap staaltje veerkracht. Eerst kwam het terug via een strafschop en zelfs na de tweede gele kaart van Stef Geertsma, liet Verburch zich niet uit het veld slaan en maakte Ilhan Senturk in de blessuretijd de 2-2.

Een punt waar beide teams niet veel aan hebben. Ook omdat Monster zijn ongenaakbare status dit seizoen vanmiddag weer eens liet zien. Tegen Madestein, de hekkensluiter, begon de koploper moeizaam maar maakte dat ruimschoots goed door met 9-1 te winnen.

De Treffers - Excelsior Maassluis 1-1 (1-1)