WOS - Sjoerd de Vos

Westlandia verliest weer topduel

Westlandia is in thuiswedstrijd tegen FC Skillz onderuitgegaan. In Naaldwijk werd het 1-2.

De ploeg uit Wateringse Veld was een geduchte tegenstander voor Westlandia. Met goede combinatiespel kwamen de gasten ook op 0-1. Daarna gingen de groen-witten steeds beter spelen. Dat resulteerde in de 1-1 vlak voor rust. De tweede helft was een kopie van de beginfase. Skillz herstelde zich en de Naaldwijkers konden weinig meer creëren. In de verhitte slotfase kwamen de gasten weer op voorsprong en dat bleef ook zo. Dat betekent weer een nederlaag in een topduel voor Westlandia en dat het verder achterop raakt bij de top drie. Na de 2-0 nederlaag van vorige week tegen Vitesse Delft wacht volgende week de lastige uitwedstrijd tegen SVC'08.

Velo herpakt zich met ruime zege

Na de dure nederlaag van vorige week tegen Die Haghe (2-0), waarbij Velo de koppositie in de eerste klasse moest afstaan, hebben de Wateringers deze zaterdag wel weer goede zaken gedaan. Voorschoten'97 werd aan de Noordweg met 7-1 van het veld gespeeld. Al in de beginfase was Velo een aantal keer gevaarlijk voor het doel. Grote man bij Velode thuisploeg was Ricky van Mierlo met drie doelpunten. Zijn eerste was een puntertje na een minuut of tien, direct na rust, bij een stand van 3-0, kopte Van Mierlo via zijn achterhoofd uit een hoekschop binnnen en na een uur spelen schoot hij de derde in het vijandige doel. De uiteindelijk eindstand van 7-1 is een opsteker, maar ook koploper Die Haghe won (met 0-2 van UVS). Het gat bedraagt nog altijd één punt.

Tweede divisie
Excelsior Maassluis - FC Lisse 0-1 (0-0)

Tweede klasse E
Berkel - HVC'10 Gestaakt bij 1-3, blessure scheidsrechter na 20 minuten spelen in tweede helft

Piet Boon over de gestaakte wedstrijd:

Westlandia - FC Skillz/WV 1-2 (1-1)
Dennis Verbeek

Derde klasse B
Madestein - Lyra gestaakt in de rust bij 0-8, Madestein had te weinig spelers op het veld staan