Archief
WOS

WOS

Voorbereidingen Varend Corso 2023 nu echt van start

Met een voorstelling in de Theaterloods in Naaldwijk is woensdagavond het startschot gegeven van het Varend Corso 2023. Thema dit jaar is 'On Stage'.

Voorzitter Rob Baan legde tijdens de bijeenkomst uit waarom juist voor dat thema is gekozen. Hij vindt dat Westland en de tuinbouw wel wat meer 'het podium' mogen pakken. "De tuinbouw moet echt die positie pakken, het is de tweede mainport van Nederland. Besef je dat het een belangrijke industrie is, waar we met z'n allen heel trots op moeten zijn."

Tekst gaat verder onder de video.

De deelnemers kunnen nu aan de slag met het ontwerp van hun boot. "We zijn met onze groep al twee keer bij elkaar geweest om wat te brainstormen over ideeën. Daar komen na vanavond weer een aantal ideeën bij, dus het lijstje groeit", zegt een van hen. Een ander heeft dit jaar voor het eerst een boot, "dus het is allemaal nieuw voor mij", zegt zij. "Maar ik heb een hoop inspiratie opgedaan."

Het Varend Corso zou dit jaar oorspronkelijk, net als in 2022, vier dagen duren, waarvan de laatste door Den Haag zou gaan. Doordat de stad geen subsidie verstrekt aan het botenevenement, is nu gekozen voor drie dagen volgens de oude opzet: dus met een Rijnmonddag, Westlanddag en Delflanddag.
Baan liet vorige week in de WOS-talkshow Aan Tafel weten dat het corso onder zijn voorzitterschap niet meer naar Den Haag gaat.

Het Varend Corso is dit jaar van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Westland