Archief
Varend Corso Westland/Arnaud Roelofsz

Varend Corso Westland/Arnaud Roelofsz

'Ouderwets' programma Varend Corso in 2023

Na het afhaken van Den Haag, vaart het Varend Corso dit jaar weer een traditioneel programma met een Rijnmonddag, Westlanddag en Delflanddag. Dat heeft de organisatie laten weten.

Het was aanvankelijk de bedoeling om net als in 2022 op zondag naar Den Haag te gaan. De eerste keer in de hofstad was vorig jaar namelijk goed bevallen. De gemeente Den Haag besloot vorige maand echter om voor 2023 geen subsidie te verlenen aan de Westlandse botenparade.

Dat besluit zorgde bij voorzitter Rob Baan voor flinke teleurstelling. "We zagen dit echt niet aankomen", aldus Baan destijds tegenover de WOS. "De subsidieverdeling wordt veel te laat bekendgemaakt. De hele organisatie stond al. Maar we willen wel gaan kijken naar alternatieven." Dat alternatief is dus een 'ouderwets' programma: geen vier, maar drie dagen waarin dezelfde routes worden gevaren als de voorlaatste keer in 2019. "Wellicht een ouderwetse ronde, maar we zullen er alles aan doen om dit Varend Corso onvergetelijk te maken", aldus de organisatie in een persbericht.

Het Varend Corso is dit jaar van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni. Het thema is 'On Stage'.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Westland