Archief

Rob Baan over Varend Corso: 'Nooit meer door Den Haag'

Zolang Rob Baan voorzitter is van het Varend Corso, zal de Westlandse botenparade niet meer door Den Haag varen. Dat zegt Baan bij de WOS-talkshow 'Aan Tafel', waar hij te gast was.

In december werd bekend dat het Varend Corso in 2023 sowieso niet door Den Haag zal varen. Aanleiding was dat het stadsbestuur besloot om geen subsidie meer te verlenen aan het Westlandse evenement.

Rob Baan schrok toen hij hoorde dat de subsidie niet doorging. "Dit is een geintje, dit kan niet", dacht hij. De Haagse route leverde in 2022 namelijk nog positieve reacties op. "Dan denk je nog 'dit is kat in het bakkie', die houden we", vertelt Baan. Hij vindt dat de politiek in Den Haag onduidelijk is geweest over de kwestie. "We hebben nog ingesproken in de gemeenteraad. Echt getracht van jongens, doe even normaal."

Nooit meer door Den Haag

Het nieuws over het stopzetten van de subsidie kwam op het moment dat de organisatie al in volle gang was. "We hadden een route door Den Haag in ons hoofd waarbij we zouden slapen op locatie, à la Tour de France met evenementen eromheen." Maar dat plan kon dus in de prullenbak. "Er moest daarna echt een mentale knop bij iedereen om, ik was zo kwaad", vertelt Baan. Hij zegt dat zolang hij voorzitter is, het Corso niet meer door Den Haag zal varen. "We moeten een vijfjarenplan hebben en je kan niet blijven zwabberen."

Naar Rotterdam?

Baan begint te lachen als presentator Rob Veenman vraagt: "Waarom varen we niet naar Rotterdam?" Baan: "Daar moet je me even de rust voor geven. We moesten nu te snel schakelen om te overleven." Hij wil er eerst voor zorgen dat er dit jaar gewoon een mooi driedaags festival komt. Maar Rotterdam uitsluiten doet hij niet. "We hebben het vaker over Rotterdam gehad, maar Den Haag was makkelijker en ligt dichterbij. Daarom zijn we zo teleurgesteld in Den Haag", sluit hij af.

Het Varend Corso is dit jaar van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni. Het thema is 'On Stage'.

De talkshow 'Aan Tafel' is vanaf vrijdagavond 18.10 uur te zien op WOS TV, WOS.nl en de WOS app.