Archief
WOS

WOS

Taakstraffen opgelegd na zware mishandeling in 's-Gravenzande

De politierechter in Den Haag heeft twee mannen van 19 en 20 jaar uit Hoek van Holland veroordeeld tot taakstraffen, voor een zware mishandeling in de nieuwjaarsnacht 2022 in 's-Gravenzande.

De slachtoffers, een man en zijn zwangere vrouw, reden op 1 januari 2022 rond 02.00 uur met de auto vanuit Hoek van Holland in de richting van 's-Gravenzande. Ter hoogte van de kruising van de Nieuwelaan met de Maasdijk werden zij afgesneden door een donkerkleurige Renault Twingo. Vanaf die kruising reden de slachtoffers vervolgens over de Maasdijk achter de Twingo aan. Daarna reden ze achter elkaar via de Woutersweg de Koningin Julianaweg op. Vlak voor de splitsing met de Wattstraat stopten de beide personenauto's. Daar liep het uit de hand.

Het echtpaar werd meermaals geschopt en geslagen, waaronder ook in het gezicht. Zo liep de man breuken op boven zijn linkeroog, neus, onderkaak en braken twee voortanden af. De zwangere vrouw, die ook klappen kreeg in haar buik, hield onder andere een uitgescheurde oorlel, een uitgetrokken pluk haar en een blauwe plek in haar gezicht over aan het incident.

Hoewel de officier van justitie celstraffen eiste, kiest de rechter - mede door de leeftijd van de daders - voor taakstraffen. De 20-jarige Hoekenees is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en zijn 19-jarige plaatsgenoot moet 200 uur aan het werk. Bij hem is niet bewezen dat hij een rol heeft gespeeld in de mishandeling van de vrouw. Beiden kregen tevens een voorwaardelijke celstraf van 90 dagen opgelegd.