Archief
Google Streetview

Google Streetview

Wethouder in gesprek over afgesloten parkeerterrein Wateringen

Of het afgesloten parkeerterrein bij het voormalige Rabobank-gebouw in Wateringen op korte termijn weer opengaat, blijft voorlopig afwachten. Wethouder Michiel Ferwerda kan na vragen uit de gemeenteraad alleen maar zeggen dat hij erover in gesprek is.

Het oude Rabo-kantoor aan de Dorpskade is al sinds 2020 in handen van supermarkteigenaar Edward Koornneef, die op de plek van het pand een supermarkt wil neerzetten. Voor die ontwikkeling is half oktober ook een intentieovereenkomst getekend tussen Koornneef en de gemeente Westland. Niet lang daarna werden er hekken bij de ingang van het parkeerterrein gezet. Voor de Westlandse fracties van CDA en D66 reden om aan de bel te trekken. De partijen maken zich namelijk zorgen over de parkeerdruk in het Wateringse dorpscentrum.

De wethouder deelt die zorgen, zo laat hij woensdag weten in antwoord op die vragen. "Ja, het college is van mening dat het afsluiten van de parkeerplaatsen op dit moment een negatieve bijdrage levert aan de parkeerdrukte in Wateringen", aldus Ferwerda. Maar zegt hij erbij: "De eigenaar van de grond mag zelf bepalen hoe hij de grond gebruikt." Overigens stond er bij de ingang altijd een bord met de tekst: Eigen terrein, parkeren alleen bezoekers bank.

CDA en D66 waren benieuwd wanneer er sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd. Ferwerda: "Er is nog geen sloopvergunning afgegeven voor het gebouw. De gemeente heeft een intentieovereenkomst gesloten met Koornneef om te onderzoeken of en onder welke omstandigheden hier een nieuwe supermarkt gerealiseerd kan worden. Voor de zomer van 2023 verwachten wij hier meer duidelijkheid over te hebben." Op de vraag of het parkeerterrein tot de sloop open kan, antwoordt hij: "We zijn in gesprek met de eigenaren hierover."