Archief
Google Streetview

Google Streetview

Overeenkomst voor verhuizing Jumbo Wateringen naar Rabo-pand

De kans is groot dat de Jumbo-supermarkt in Wateringen van de huidige locatie aan de Vliethof verhuist naar het oude Rabobankkantoor aan de Heulweg.

Supermarkteigenaar Edward Koornneef en wethouder Michiel Ferwerda (gebiedsontwikkeling) tekenden daarvoor onlangs een intentieovereenkomst. "Met deze ontwikkeling voldoen we niet alleen aan de wens van meer vierkante meters supermarkt in Wateringen, we zorgen hiermee ook voor betere parkeermogelijkheden en verkeersveiligheid", aldus Ferwerda.

De verhuizing van de supermarkt speelt al langer. Drie jaar geleden kwam het al naar voren in de nieuwe visie voor het Wateringse dorpscentrum. De metropoolregio oordeelde eerder al positief over deze ontwikkeling en in 2020 kocht Koornneef het pand daadwerkelijk aan.

Koornneef heeft op de nieuwe locatie de mogelijkheid voor een grotere supermarkt dan nu het geval is. Hierin wordt ook voldaan aan de behoefte voor betere parkeervoorzieningen in het centrum.

Ondertekening door Edward Koornneef (links) en wethouder Michiel Ferwerda. Gemeente Westland

In de overeenkomst is ook de aanpak van de aangrenzende rotonde voor een betere doorstroming en verkeersveiligheid in het centrum in deze ontwikkeling opgenomen. Na de ondertekening kan de verkenningsfase, waarin haalbaarheid getoetst wordt en de randvoorwaarden worden opgesteld, van start.