Archief
Google Streetview

Google Streetview

Genoeg behoefte voor super in Waterings Rabo-pand

Er lijkt weinig in de weg te staan voor de vestiging van een full-service supermarkt in het oude Rabobank-pand aan de Heulweg in Wateringen. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) gaat de gemeente Westland daarover positief adviseren. Toch betekent dat niet dat een dergelijke supermarkt er direct komt.

Omdat er met de vestiging van een supermarkt in de oude Rabobank meer dan 2.000 m2 winkelvloeroppervlakte wordt toegevoegd, moet dit worden getoetst aan de zogenoemde Strategie Werklocaties, die is vastgesteld door de 23 gemeenten binnen de MRDH. Op basis van de verwachte bevolkingsgroei van het verzorgingsgebied (2 procent in Wateringen, 10 procent in Wateringse Veld) is er behoefte aan een supermarkt op die plek en wordt dus positief geadviseerd.

De vestiging van de supermarkt maakt deel uit van een van de scenario's voor de toekomst van het Wateringse dorpscentrum. Binnen dit scenario wordt het Plein groen en autovrij en wordt de Herenstraat een fietsstraat. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat het college nog geen keuze heeft gemaakt voor een van de vier varianten, maar dat de adviesaanvraag vooral is om "te polsen hoe de MRDH hier in zit".