Archief
Google Streetview

Google Streetview

Weer vragen over een hek bij parkeerplaats

Opnieuw maakt de Westlandse politiek zich druk over een hek bij een parkeerplaats, nu bij het voormalige Rabobank-gebouw in Wateringen.

Op die plek moet een supermarkt komen en tot verontwaardiging van de fracties van CDA en D66 is de parkeerplaats op de hoek van de Heulweg en de Dorpskade afgesloten.

Half oktober werd er tussen supermarkteigenaar Edward Koornneef en wethouder Michiel Ferwerda (gebiedsontwikkeling) een intentieovereenkomst getekend over een grote supermarkt op de Rabo-locatie. Niet lang daarna werden er hekken bij de ingang van het parkeerterrein gezet. Reden voor de twee fracties om vragen aan B en W te stellen. Overigens stond er bij de ingang altijd een bord met de tekst: Eigen terrein, parkeren alleen bezoekers bank.

Parkeerdrukte

CDA en D66 zeggen dat het op piekmomenten qua parkeren bijzonder druk is in het centrum van Wateringen en dat de hekken ervoor zorgen dat niet meer van deze parkeergelegenheid gebruikt gemaakt kan worden. Ze vinden dat de afsluiting negatief bijdraagt aan de al bestaande parkeerdrukte en vragen het college of die het daarmee eens is.
Ook willen ze weten wie nu de eigenaar van de grond is. Ze zeggen zich te kunnen voorstellen dat de parkeerplekken vrij moeten zijn op het moment dat er met de sloop van het huidige pand wordt begonnen. Het college wordt gevraagd te bewerkstelligen dat de parkeerplekken tot dat moment weer beschikbaar komen.

Kwintsheul

Het is niet de eerste keer dat Westlandse fracties boos zijn over een hek bij een parkeerterrein. Bij de Jumbo-vestiging in Kwintsheul wordt er al meer dan een jaar gesteggeld over het hek dat het parkeerterrein daar na sluitingstijd van de winkel (21.00 uur) afsluit. In mei dit jaar heeft het college de eigenaar al gesommeerd om het hek open te houden, maar tot op heden heeft dat er niet toe geleid dat er later in de avond kan worden geparkeerd.

Categorieen:
Nieuws Politiek Wateringen