Archief
WOS

'Bouw 18 woningen De Houve start eind dit jaar'

Als alles volgens planning verloopt, gaan voor het einde van 2023 de eerste palen de grond in voor nieuwbouwproject De Houve in Maasland. Dat zei wethouder Renzen dinsdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Aan de Slot de Houvelaan, op de plek waar tot 2019 de Nieuwe kerk en zalencentrum De Magneet stonden, komen 18 grondgebonden woningen: 5 seniorenwoningen, 7 eengezinswoningen en 6 sociale huurwoningen. Een aantal raadsleden liet weten dat zij op deze plek liever meer en kleinere woningen hadden gezien, om zo te voldoen aan de behoefte van onder anderen starters en ouderen. Ook woningcorporatie Wonen Midden-Delfland had op deze plek liever appartementen gezien.

'Lang geduurd'

Renzen deelt de wens voor een ander type woningen, maar noemde dat 'een gepasseerd station'. De plannen voor deze locatie dateren namelijk al van twee colleges geleden en destijds zijn 'andere kaders' meegegeven aan de bouwer. "Dit heeft lang geduurd. De vergunning is eind 2020 aangevraagd, we zijn nu begin 2023. Laten we nu met elkaar doorpakken en zorgen dat er palen de grond in gaan", aldus de wethouder. Dat er zoveel tijd tussen de vergunningaanvraag en de bespreking in de gemeenteraad zit, heeft overigens te maken met 'aanvullende eisen van de welstandscommissie'.

De wethouder verwees daarbij nog naar een woningbouwproject iets verderop, op de plek van de oude kantoorvleugel van het voormalige gemeentehuis van Maasland. "Daarvan hebben we met elkaar gezegd: dat is een nieuwe kans, die gaan we niet meer missen. Daar komen alleen appartementen en kiezen we niet voor grondgebonden woningen."