Archief

'Maximaal 20 appartementen nabij gemeentehuis Maasland'

Op de locatie van de kantoorvleugel van het oude gemeentehuis in Maasland en de nabijgelegen brandweerkazerne worden in de toekomst mogelijk maximaal 20 appartementen gebouwd. Die voorkeur heeft het college van B en W in Midden-Delfland.

Het centrum van Maasland wordt de komende jaren aangepakt. Het oude gemeentehuis en Huize Barendrecht worden in 2020 verkocht aan een ontwikkelaar die er onder meer een restaurant in wil vestigen. Voor de locatie van de inmiddels gesloopte kantoorvleugel en de brandweerkazerne was woningbouw altijd al een logische optie.

Het idee is om maximaal 10 appartementen te bouwen op de plek waar de kantoorvleugel stond. In een later stadium zouden dan eveneens maximaal 10 appartementen kunnen komen op de plek van de kazerne. Op dit moment is verplaatsing van de kazerne overigens nog niet aan de orde. Als doelgroepen worden genoemd: starters, senioren en ouders van wie de kinderen het huis uit zijn.Het gaat hier nog niet om een uitgewerkt bouwplan, maar een studie die de basis is voor verdere uitwerking. Ook moet verkoop van de grond aan een marktpartij nog plaatsvinden.